Polentapizza
Idag är det torsdag, vilket innebär att jag står för middagen. Polentapizza stod på dagens meny, och ja, jag lyckades rätt bra. Hann inte ta någon bild i all hast, men principen är som på denna bild.
Jag hackade en röd paprika, 3 purjolökar och stekte lite tsm med curry. Sedan i med polenta(typ majsmjöl) och 800 ml hett vatten med 1,5 buljongtärningar. Paprikakrydda och salt, sedan koka i 5 minuter. Därefter lägger man smeten mellan två bakplåtspapper på en plåt, rullar ut degen, tar bort översta bakplåtspappret och strör på sesamfrön och riven ost. In i ugnen i en kvart, och under tiden slänger man ihop en yoghurt/quarkblandning med persilja, salt och paprikapulver. När polentapizzan är klar i ugnen, skär man den i bitar och käkar med yoghurt/quarkblandningen till.
Jag hackade en röd paprika, 3 purjolökar och stekte lite tsm med curry. Sedan i med polenta(typ majsmjöl) och 800 ml hett vatten med 1,5 buljongtärningar. Paprikakrydda och salt, sedan koka i 5 minuter. Därefter lägger man smeten mellan två bakplåtspapper på en plåt, rullar ut degen, tar bort översta bakplåtspappret och strör på sesamfrön och riven ost. In i ugnen i en kvart, och under tiden slänger man ihop en yoghurt/quarkblandning med persilja, salt och paprikapulver. När polentapizzan är klar i ugnen, skär man den i bitar och käkar med yoghurt/quarkblandningen till.
Kommentarer
Trackback